גרטן תירס וגבינה

תבנית עגולה קוטר 20 עומק 3 ס"מ.

חומרים:
2 כוסות גרעיני תירס משומר 340 גרם אלסקה

1 מיכל שמנת מתוקה לבישול

3 ביצים

3 כפות קמח תופח

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

100 גרם גבינה מגורדת (אפשרי צ"דר / קשקבל / גבינת עיזים חריפה יותר – לפי טעם אישי)

1 כוס פירורי לחם (לתבל בכפית אורגנו, 1/2 כפית פפריקה, מעט כורכום, אגוז מוסקט)
50 גרם חמאה מומסת
מלח, פלפל שחור


אופן ההכנה:

1. שמים את התירס בקערה, מוסיפים את השמנת והביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, פטרוזיליה והגבינה.מתבלים במלח ופלפל.

2. מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה. זורים רבע מהתערובת על תחתית התבנית. מעבירים לתבנית את תערובת התירס. מפזרים למעלה את שאר הפירורים.

3. שמים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). אופים במשך 35 45 דקות, או עד שהפשטידה מתייצבת. מגישים חם או פושר.


הדפס מתכון