אורז בסמטי עם קרם קוקוס ושום

1.החומרים:
1 כוס אורז בסמטי TILDA (רגיל או חום) שהושרה למשך חצי שעה במים ונשטף.
1 כף שמן צמחי
3 שיני שום כתושות או 3 קוביות קפואות
2 ס"מ שורש זנגוויל טרי מגורד או 2 קוביות קפוא
1 כפית מלח
500 מ"ל מים
150 מ"ל קרם קוקוס

אופן ההכנה:
2.לחמם שמן בסיר, להוסיף שום וזנגוויל קצוצים ולהזהיב תוך כדי ערבוב.
3.להוסיף אורז בסמטי שטוף ומסונן ולערבב עם הרכיבים שבסיר עד שהכל מתערבב היטב.
4.להוסיף מלח, מים וקרם קוקוס ולהביא לרתיחה חומרים:
5.ה.ה.
6.לכסות את הסיר עם מכסה עטוף במגבת ולבשל על אש קטנה במשך כ-20 דקות (תלוי בחוזק הכיריים) עד שהאורז ספג את כל הנוזלים.
7.להוריד מהאש ולהשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות לפני ההגשה.
8.לקשט בפטרוזיליה / כוסברה קצוצה / בוטנים קצוצים ולהגיש חם.


הדפס מתכון