קציצות טונה ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות פיקנטי

החומרים לקציצות:
2 קופסאות פתיתי טונה 160 גרם אלסקה – לאחר סינון השמן
3-4 תפוחי אדמה קלופים, מבושלים ומעוכים לפירה עם מעט חמאה
1 בצל קצוץ ומטוגן עד הזהבה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
פירורי לחם
1 ביצה
מלח ופלפל שחור טחון
שמן לטיגון

לרוטב:
1 בצל קצוץ ומטוגן
שמן זית LA ESPANOLA
2-3 שיני שום קצוצות
1 קופסאת עגבניות כתושות 400 גרם (לא רסק עגבניות!)
1 כף רוטב צ"ילי מתוק אלסקה
מלח ופלפל שחור טחון
פתיתי צ"ילי (לא חייב – רק למי שרוצה רוטב יותר פיקנטי)

אופן ההכנה:
בקערה לערבב את פתיתי הטונה, הפירה, הפטרוזיליה, התבלינים והביצה עד קבלת תערובת הומוגנית.
ליצור קציצות בעובי של כ-1.5 ס"מ, לטבול מכל הצדדים בפירורי לחם ולטגן בשמן עד הזהבה.
בינתיים להכין בסיר את הרוטב: לטגן את הבצל במעט שמן זית עד הזהבה, להוסיף את השום ולטגן עוד כדקה, להוסיף את שאר החומרים ולהביא לרתיחה עדינה, להמשיך ולבשל עד שהרוטב מעט מסמיך.
להגיש את הקציצות ולידן את הרוטב החם בכלי נוסף.


הדפס מתכון