אספרגוס בקרם ערמונים

החומרים ל-4 מנות:
1 חבילה אספרגוס טרי ללא הרבע התחתון.
25 גרם חמאה

קרם ערמונים:
3 בצלי שאלוט קצוצים
1 ענף רוזמרין
3 כפות שמן זית LA ESPANOLA
250 גרם ערמונים קלופים בואקום אלסקה
1/2 כוס מרק בטעם בקר / עוף (פרווה)
120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

להגשה:
שבבי גבינת פרמזן
בצל ירוק קצוץ דק (רק החלק הירוק)

אופן ההכנה:
1. חולטים את האספרגוס: מכניסים למים רותחים לדקה ומעבירים לקערת מי קרח.
2. להכנת הקרם: מטגנים בצלצלי שאלוט קצוצים עם ענף רוזמרין בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים ערמונים, מרק ושמנת ומביאים לבעבוע עדין (שלא ירתח !). מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות תוך ערבוב. מכבים את האש, מוציאים את ענף הרוזמרין וטוחנים למרקם חלק, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
3. ממיסים חמאה במחבת גדולה ומחממים את האספרגוס על המחבת. מחלקים לצלחות ומוזגים מעל את קרם הערמונים. מקשטים ומגישים.


הדפס מתכון