פרחי כרובית מוקרמים בתנור (חלבי)


החומרים:
1 כרובית יפה (לבנה ללא כתמים) מופרדת לפרחים
1 כף חומץ בן יין לבן TRAVERSO מבית אלסקה
1 כף חמאה
1 כף קמח לבן
1 כוס חלב דל שומן
2 ביצים
2 כפות בצל מטוגן / אבקת מרק בצל
1 גביע יוגורט טבעי
מלח, פלפל ואגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מבשלים את פרחי הכרובית במים + 1 כף חומץ בן יין לבן – למשך כ-5 דקות (עד שמתרככת מעט). לסנן ולקרר מעט.
מכינים רביכה: ממיסים בסיר קטן את החמאה, כשנמסה מוסיפים קמח ובוחשים מהר, מורידים לרגע מהאש ומוסיפים חלב ותבלינים. מחזירים לאש תוך ערבוב עד שנהיית תערובת קרמית חלקה וסמיכה. לקרר מעט.
בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים אבקת מרק בצל/ בצל מטוגן + תבלינים.
מערבבים את הרביכה עם תערובת הביצים ומערבבים במהירות. מכניסים פנימה את פרחי הכרובית ומקפלים כך שהרוטב יכסה את הכרובית.
אופים בתבנית משומנת במעט חמאה למשך כ-45 דקות עד שזהוב.


הדפס מתכון