נזיד בקר וירקות

החומרים:
1 ק"ג בשר בקר מתאים לצלי חתוך לקוביות גדולות
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה LA ESPANOLA
2 בצלים קצוצים
2 עגבניות קצוצות
1 פלפל אדום קצות
1 גזר קצוץ לקוביות
8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
1/2 ק"ג אפונה ירוקה טריה או קפואה (אם לא בעונה)
1/4 ק"ג שעועית ירוקה טריה או קפואה (אם לא בעונה)
1/2 כוס חומץ בן יין אדום TRAVERSO
מלח ופלפל לתיבול

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר ואוטמים את הבשר מכל הצדדים. מוציאים מהסיר.
בשמן שנותר מזהיבים את השום עם הבצל, מוסיפים את הפלפלים והגזר ומאדים כמה דקות, מוסיפים את הבשר חזרה לסיר ומוסיפים את כל שאר המצרכים (ללא האפונה והשעועית).
מביאים לרתיחה ואז מורידים את האש ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שהבשר מתרכך, מוסיפים את האפונה והשעועית הירוקה ומבשלים עוד 15-20 דקות.
בודקים תיבול ומוסיפים פלפל או מלח אם יש צורך.


הדפס מתכון